Panahan Cinta Mr Agoraphobia

Novel ini merupakan karya Suri Ryana yang dikeluarkan tahun 2018. Jika dicari di toko toko buku di Kuala Lumpur masih dijual.  Aku memburu novel ini dengan memburunya langsung ke KL dan membelinya di Kinokuniya KLCC.  Novelnya best, karena   Thalia dan Faleeq selalu melakukan Tarik ulur, sampai paskah perkawinanpun masih Tarik ulur, sehingga sempat menyesali ikatan perkawinan.Yang kusuka dari buku ini adalah kelucuan kelucuan yang terjadi akibat keluguan dan kepoloson Thalia maupun Faleeg, dan tentu saja dengan rahasia – rahasia yang ditemui diawal cerita yang menumbuhkan rasa penasaran. Selain itu, ada cerita menegangkan yang timbulkan karena cinta yang dipaksanakan.

Berikut adalah synopsisnya

Pertemuan pertama di antara Thalia Aysara dan CEO Al-Hayyan Group, Tuan Faleeq Al-Hayyan telah mencetuskan salah faham hingga menyebabkan Tuan Faleeq mengelar Thalia pencuri manakala Thalia pula menggelar Tuan Faleeq sebagai penculik.

Walaupun mereka saling bercakaran namun, Tuan Faleeq telah membantu membebaskan Thalia daripada cengkaman Abang Joe, lelaki hidung belang yang beristeri dua.

Kebarakan di kilang Al-Hayyan Group telah menyebabkan Thalia secara tidak sengaja menjadi penyelamat Tuan Faleeq. Dan mereka bertemu semula ketika Thalia menjalani latihan praktikal di Al-Hayyan Group. Kala itu, Tuan Faleeq sedang menghidapi agoraphobia.

Lelaki itu kini sering diserang panik apabila berada di luar rumah dan tidak betah berada di khalayak ramai. Tapi, apabila berada dekat dengan Thalia, dia terlupa dengan penyakitnya itu membuatkan keluarga lelaki itu nekad untuk menjodohkan mereka berdua dengan harapan Tuan Faleeq akan sembuh seperti sediakala,

Termakan budi dengan Tuan Faleeq sekeluarga menyebabkan Thalia rela disatukan dengan lelaki itu. Motif Thalia cuma satu. Mahu Tuan Faleeq sembuh dari penyakit agoraphobia yang dihidapinya.

Bahtera rumah tangga dilayarai dengan rasa gugup dan kekok pada mulanya, tetapi bercambah menjadi hubungan cinta yang mengasyikkan. Bahagia yang terbina diuji saat rahsia silam yang melibatkan dua keluarga ini terbongkar

Panahan cinta Mr ago